Praktijk

Voor het inschatten van het aantal te volgen rijlessen wordt door ons altijd eerst een proefles afgenomen (60 minuten). Deze proefles bestaat uit een intakegesprek, praktijkrit en een eindgesprek waarin we je een schatting geven van het aantal te volgen rijlessen. Vervolgens bespreken we samen met jou de diverse mogelijkheden die we bieden om deze lessen te komen volgen. Zodoende krijg je altijd een opleiding op maat!

Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Je krijgt 1 op1 les van een vaste instructeur. Een lesuur bedraagt  60 minuten. In geval van een koffiepauze of sanitaire stop zal deze tijd altijd in dezelfde les nog worden gecompenseerd. Mocht blijken dat je minder lessen nodig hebt dan aanvankelijk geschat dan krijg je de teveel berekende lessen terugbetaald, echter bij meer benodigde lessen zullen we je dit ook tijdig aangeven.

Een theoriecertificaat is niet verplicht  tijdens de rijlessen  echter adviseren wij je wel om zo snel mogelijk met de online theorieopleiding te beginnen, aangezien een goede theoretische kennis de praktijkopleiding bevordert.

2toDrive
Autorijden vanaf 17 jaar, hoe vet is dat?! Vanaf nu kan dat, want door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf het moment dat jij 17 bent, mag je praktijkexamen doen. Als je slaagt mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Deze coach(es) kun je zelf kiezen, wel zo leuk. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen.

Hoe het werkt en wat de voorwaarden zijn ? kijk op www.2todrive.nl

Aanmelden rijexamen (via DigiD)
Wanneer wij voor jou het rijexamen gaan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging met je DigiD. Dat biedt jou en ons veel voordelen:

  • je ontvangt meteen een e-mail ter bevestiging van de machtiging;
  • je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen voor je heeft gereserveerd;;
  • je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen eventueel voor je heeft verschoven of afgezegd
  • jouw adresgegevens zijn automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Als je gezakt bent, ontvang je per e-mail het uitslagformulier van het CBR.

De machtiging geldt tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken? Kijk dan op mijn.cbr.nl voor de voorwaarden.